مراقبت از بیمار مبتلا به کرونای خفیف در منزل

بیماران مبتلا به کرونا با علائم خفیف را میتوان با رعایت پروتکل های بهداشتی در منزل تحت مراقبت قرار داد.
این بیماران میتوانند شامل علائمی مانند: درگیری دستگاه تنفس بدون عارضه جدی، تب، احساس خستگی، سرفه، بی اشتهایی، ضعف، درد عضلانی، گلو درد، گرفتگی بینی و سردرد باشند؛ همچنین بیماران با علائمی مانند: اسهال، استفراغ و تهوع در صورتی که فاقد عوامل خطرزا شبیه بیماریهای تنفسی، بیماری های کلیوی یا بیماری هایی که منجر به کاهش سطح ایمنی بدن میشوند، باشند؛ میتوان آنها را در منزل تحت مراقبت قرار داد.
حال در صورتی که بیمار مبتلا به کرونا در منزل دارید، برای جلوگیری از انتقال ویروس به دیگر اعضای خانواده می توانید از این توصیه ها استفاده کنید:
– برای مراقبت از فرد بیمار در صورت امکان از یک اتاق جدا با تهویه مناسب استفاده کنید.
– حرکت بیمار در فضای خانه را محدود کنید و فضاهای مشترک با بیمار را به حداقل برسانید.
– از داشتن تهویه مناسب برای فضاهای مشترک اطمینان حاصل کنید.
– اعضای خانواده باید در مکان دیگری اقامت داشته باشند؛ در صورت عدم امکان این موضوع حداقل فاصله یک متر از فرد بیمار باید رعایت شود. (مادران شیرده مستثنی از این گروه هستند. با توجه به فواید زیاد شیردهی و احتمال ضعیف انتقال ویروس های تنفسی از طریق آن، مادر بیمار میتواند به شیر دادن نوزاد خود ادامه دهد؛ ولی باید قبل و بعد از تماس با نوزاد دست های خود را ضدعفونی کند. )
– شست و شوی دستها را بعد از هر نوع تماس با بیمار یا محیط نزدیک آن انجام دهید.
– بهداشت دست ها باید قبل و بعد از آماده کردن غذا، قبل از صرف غذا، بعد استفاده از مکانهای مشترک با بیمار و هر زمان دیگری که احساس کردید دست ها آلوده هستند؛ انجام شود.
– بعد از شست و شوی دستها با آب و مواد شوینده دست ها را با دستمال کاغذی خشک کنید؛ در صورت عدم دسترسی می توانید از حوله های تمیز استفاده کنید و بعد از مرطوب شدن حوله آن را تعویض کنید.
– از بیمار بخواهید دستهای خود را به طور مداوم شسته و ضدعفونی کند.
– تعداد افراد مراقبت کننده از فرد بیمار را محدود کنید.
– برای محدود کردن انتشار ترشحات تنفسی باید تا حد امکان فرد بیمار از ماسک استفاده کند. (در صورت عدم تحمل فرد بیمار برای زدن ماسک، باید دهان و بینی خود را هنگام سرفه یا عطسه با دستمال به طور کامل بپوشاند؛ بعد از آن در صورتی که دستمال یکبار مصرف بود، باید به روش صحیح دور انداخته شود؛ در غیر این صورت با مواد شوینده و آب شسته شود.)
– فرد مراقب باید در هنگام رفتن به اتاق بیمار ماسک پزشکی مناسبی داشته باشد؛ که دهان و بینی او را بپوشاند.
– اگر ماسک با ترشحات تنفسی مرطوب و یا کثیف شود، باید بلافاصله با ماسک تمیز و خشک جدید جایگزین شود. ( توجه کنید برای خارج کردن ماسک باید از بندهای ماسک استفاده کرد و قسمت جلوی ماسک نباید لمس شود؛ پس از خروج ماسک دست ها را بشویید. )
– شست و شوی دستها را بعد از دور انداختن دستکش و ماسک انجام دهید.
– از تماس مستقیم با مایعات بدن بیمار به خصوص ترشحات دهان، بینی و مدفوع بیمار خودداری کنید.
– برای بیمار از ملافه کتانی و ظروف مخصوص غذا به صورت اختصاصی استفاده کنید؛ این موارد بعد از استفاده باید با مواد شوینده و آب ۷۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد شسته شوند.
– در صورت داشتن توالت و حمام اختصاصی برای فرد بیمار حداقل یک بار در روز تمام سطوح را با مواد ضدعفونی کننده مناسب ( شامل یک پیمانه وایتکس و نه پیمان آب سرد ) تمیز و ضد عفونی کنید؛ در صورت استفاده مشترک هر بار پس از استفاده بیمار از توالت و حمام ضد عفونی انجام دهید.
– لباس ها، ملافه و حوله های حمام بیمار را تمیز شسته و کاملا خشک کنید.

درباره حمید آزادی
فارغ التحصیل کارشناسی فوریت های پزشکی و علاقمند به تولید محتوای دیجیتال
سایر نوشته های حمید آزادی
دیدگاهتان را بنویسید